Ενημερώσεις


Δελτίο τύπου οργανωτικής επιτροπής για την επιστημονική ημερίδα της 4ης Ιουλίου

Στα πλαίσια των ελληνικών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου - July 27th WHNCD 2015, υπό την αιγίδα της International Federation of Head and Neck Oncologic Societies (IFHNOS), η Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο "Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου: Διάγνωση και Θεραπεία", έλαβε χώρα στις 4 Ιουλίου 2015, στην αίθουσα Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη και στέφθηκε με επιτυχία.

Σκοπός της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενημέρωση του κοινού και η επιμόρφωση των ιατρών σε σχέση με τον έλεγχο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του εν λόγω καρκίνου. Το πλήθος των αξιότιμων επιστημόνων που συνέθεσαν την ομάδα των ομιλητών της ημερίδας, με την κατάρτιση τους και το απαράμιλλο ενδιαφέρον τους για την υγεία των ασθενών και την πρόληψη του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, έδωσαν στην εκδήλωση πνοή και νόημα. Η προσοχή των πολυάριθμων ακροατών που συμμετείχαν στις εργασίες της ημερίδας δεν απέκλινε στιγμή. Η διαδραστικότητα κοινού - ομιλητών ήταν συνεχής, μέσα από ερωταπαντήσεις και διευκρινήσεις που συνετέλεσαν στην αποσαφήνιση δράσεων - απόψεων, με στόχο την διεπιστημονικότητα και πολυδύναμη εξέταση του θέματος.

Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, αξίζουν οι ομιλητές του συνεδρίου για την παρουσίαση των πολύτιμων γνώσεων τους, για ένα θέμα ιθύνον που βασανίζει αρκετούς συνανθρώπους μας. Συγχαρητήρια, ακόμη, δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε στους διοργανωτές οι οποίοι με ζήλο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά κατόρθωσαν να δώσουν σάρκα και οστά σε μια σκέψη αρχικά, που οφειλόταν στην ανάγκη ενημέρωσης για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου και η οποία εν τέλει πραγματοποιήθηκε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, τέλος, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που φιλοξένησε την εκδήλωση στην αίθουσα Αλέξανδρος, ένα περιβάλλον φιλικό και ευχάριστο. Την εκδήλωση επίσης υποστήριξαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η Στοματολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδας.

Οι ελληνικές δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς δωρεάν εξέταση για την πρόληψη της νόσου θα πραγματοποιήσει ομάδα ειδικών, η συμμετοχή των οποίων είναι καταχωρημένη στον ιστότοπο της διοργάνωσης www.world-cancer-day.gr.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν για την υγεία μας το γνωστό: "προλαμβάνειν μάλλον του θεραπεύειν"!


Καθ. Κ. Αντωνίαδης - Δντης Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ν. Παπανικολάου
Καθ. Κ. Αντωνίαδης - Δντης Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ν. Παπανικολάου
Καθ. Κ. Αντωνίαδης - Δντης Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Κλινικής Ν. Παπανικολάου
Καθ. Ι. Κωνσταντινίδης - Δντης Κλινικής ΩΡΛ Παπαγεωργίου
Ο Αν. Καθηγητής ΩΡΛ Dr Κ. Μάρκου και ο Διοικητής της Σ.Σ.Α.Σ. Τχος Κ. Παγουρόπουλος
Κα Π. Μήττα - Πρόδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης
Κα Π. Μήττα - Πρόδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης
Dr Α. Νικολάου - Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Dr Α. Νικολάου - Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Πάνω από 150 εγγεγραμένοι
Καθ. Λ. Ζουλούμης - Πρόδρος Οργανωτικής Επιτροπής